Corona update

Beste relatie,

Helaas wordt iedereen keihard getroffen door de gevolgen van het Coronavirus. Vanzelfsprekend staat een ieders gezondheid met stip op nummer één, maar de (financiële) gevolgen van de maatregelen die onze overheid heeft afgekondigd zullen enorm zijn.

Het wegvallen van omzet zal voor velen acute liquiditeitsproblemen opleveren.

De overheid moet en zal daarom bijspringen met financiële en fiscale maatregelen.

Maar u kunt meer doen:

  • Start een initiatief met vooruit gefactureerde omzet. Laat uw gasten nu betalen voor later (cadeaubonnen, dinerbonnen enz. enz.);
  • Bezorg, indien mogelijk, uw maaltijden en verkoop er een dure fles wijn bij;
  • Overleg met uw huurbaas over het omzetten van de waarborgsom naar huur. De meeste van u zullen een waarborgsom of bankgarantie van drie maanden hebben gestort of afgegeven. Wij zijn u graag van dienst om dit bespreekbaar te maken. Zo hebben wij een modelbrief opgesteld die u aan uw verhuurder kan versturen met het verzoek van de waarborgsom of bankgarantie naar huur te converteren. Deze is op onze website gratis beschikbaar.

HAP Horecamakelaardij zal de komende periode – met uitzondering van urgente gevallen – geen bezichtigingen uitvoeren. Mocht u vragen of problemen hebben dan staan wij u graag met raad en daad telefonisch te woord.

Het is onze sterke overtuiging dat ons land er economisch uitstekend voorstaat. Zodra dit virus onder controle is zijn geen redenen om te veronderstellen dat de economie niet op volle snelheid door kan draaien. De economische gevolgen voor de lange termijn zullen hiermee hopelijk beperkt zijn en blijven.

Rest ons u sterkte en succes te wensen de komende periode en blijf vooral gezond.

Namens HAP Horecamakelaardij

Johan Jonk & Jeroen Pontenagel

DOWNLOAD BRIEF