Verkoop van exploitatie of vastgoed

Het verloop van een verkooptraject laat zich niet voorspellen; er zullen zich altijd onverwachte zaken voordoen. Onze kennis van deze processen zorgt ervoor dat we kunnen inspelen op verrassingen. Flexibiliteit is daarbij een vereiste. Ondanks de onvoorspelbaarheid van het verkooptraject, zal het er in grote lijnen als volgt uitzien:

Kennismaking: Hier maken wij kennis met u en uw bedrijf. Samen met u verzamelen we alle relevante en benodigde gegevens. Daarna maken we een plan van aanpak voor het verkooptraject en leggen we de afspraken vast in een opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling/vraagprijs: Aan de hand van alle verzamelde gegevens maken we een waardebepaling, die de basis vormt voor de vraagprijs. Samen met u zullen we deze vaststellen, waarna HMI het bedrijf op de markt zal aanbieden.

Presentatie: Interesse voor uw bedrijf staat of valt met een goede en correcte presentatie. We stellen daarom een brochure samen, wat dient als eerste informatie voor geïnteresseerden. Uiteraard brengen we uw bedrijf onder de aandacht met deze brochure op onze eigen website en andere bekende horecasites. Als het uw voorkeur heeft uw bedrijf (voorlopig) niet openlijk in de markt te zetten, kan dat uiteraard ook.

Match: Soms is het vinden van een goede match makkelijker dan u denkt. Wij beschikken over een database met een groot aantal geïnteresseerde kopers: het zou kunnen dat de toekomstige koper van uw zaak al bij u bekend is of zelfs bij ons staat ingeschreven! Uiteraard is ons doel te zorgen voor een passende match. Wij brengen het zo breed mogelijk onder de aandacht van geïnteresseerden.

Bezichtigingen: Wij verzorgen de bezichtigingen en voorzien de kandidaten van alle benodigde informatie en houden contact met hen en u. Wij verstrekken u periodiek statistieken van de websitebezoekers.

Verkoop: Met een gescreende koper voeren wij de verkooponderhandelingen en verzorgen na mondelinge overeenstemming vervolgens de schriftelijke vastlegging, koopovereenkomst, van de afspraken tussen u en de mogelijke koper.

Levering: Wij onderhouden contact met de koper, letten op eventuele ontbindende voorwaarden en volgen verder de zaken, die koper voor de overdracht moet afhandelen. De koop wordt afgerond met de oplevering.

Onze werkzaamheden zijn gebaseerd op “no cure no pay”.

In veel gevallen werken wij samen met onze partners in het buitenland, waarbij wij als advertentieplatform dienen voor de Nederlandse markt. Wij zorgen voor de screening en de benodigde documenten voordat een kandidaat kan komen bezichtigen. Onze partner neemt het vanaf dat moment over. Enkel wanneer er een daadwerkelijke verkoop/verhuur of pacht plaatsvindt krijgen wij betaald.

U kunt ons bellen op +31 (0)85 – 760 02 29 of e-mailen naar info@horecamakelaardij.com

Ook kunt u het formulier invullen of ons bereiken via WhatsApp op +31 (0)6 253 619 86.
Wij nemen snel contact met u op.

Afspraak maken?