FAQ

FAQ

Financiering is een belangrijk aspect bij de aankoop van uw horecabedrijf. Mede door ons netwerk bij banken, crowdfund platforms en brouwerijen kunnen wij jou optimaal van dienst zijn bij de zoektocht naar een financiering.

De horecamakelaar onderhandelt voor jou, maar wat houdt dit precies in en wat mag wel en wat mag niet.Je bent in onderhandeling op het moment dat jij (of de horecamakelaar) reageert op een bieding met een tegenbieding. De verkoopprocedure gaat op dat moment nog gewoon door, het kan namelijk zo zijn we er met deze partij niet uitkomen. Op deze manier wedden we nooit op één paard.

Nadat je hebt besloten om je bedrijf te verkopen komen er veel zaken op je af. De horecamakelaar is je vertrouwenspersoon in het hele verkooptraject. Na een kennismaking zal de horecamakelaar middels een overzichtelijke offerte uitleggen wat er gaat gebeuren. Jij beslist, wij adviseren en voeren uit.

Een vrijblijvende waardebepaling zal worden gemaakt om de verwachte opbrengst te bespreken. De horecamakelaar dient over een volledig en correct dossier te beschikken om mogelijke kandidaten juist te informeren.

Over het algemeen zal de informatie die de horecamakelaar heeft verzameld overzichtelijk worden weergegeven in een brochure. Discretie en vertrouwen zijn van groot belang voor een goede verkoopprocedure en een maximale verkoopprijs.

Desgewenst werken wij met geheimhoudingsverklaringen. Zo weet niemand dat jij bezig bent met de verkoop van je bedrijf.

Aankopen van een horecabedrijf is specialistisch werk. Het is namelijk van groot belang om kritisch te kijken naar de beschikbare informatie. Zeker als de verkoper geen horecamakelaar in de arm heeft genomen.

Er kunnen allerlei omstandigheden zijn of zich tijdens het proces voordoen waar geen rekening mee wordt gehouden. Die omstandigheden moeten deskundig opgelost worden.

Bij het aankopen van een horecabedrijf zal de horecamakelaar veel onderzoek doen en een waardebepaling maken van het aan te kopen bedrijf om zeker te weten dat jij niet te veel betaalt.

Wij streven ernaar binnen een week af te kunnen spreken voor een bezichtiging. Meestal lukt het echter sneller. Aangezien wij met meerdere horecamakelaars werken zijn er altijd twee behandelaars van uw dossier. Zo hoeft een welverdiende vakantie niet voor vertraging te zorgen.

Wij zijn ons er goed van op de hoogte dat wij vaak pas worden gebeld als onze opdrachtgever direct iets nodig heeft. Dit is onze core business en voor ons als vanzelfsprekend. Echter zijn wij vaak afhankelijk van derden (bijvoorbeeld gemeenten). Dit betekent dat de gemiddelde doorlooptijd van bijvoorbeeld een taxatierapport circa 2 weken bedraagt vanaf opnamedatum.

De wet biedt allerlei mogelijkheden om jou huurprijs aan te passen. Als je een horecapand lang genoeg huurt of verhuurt heb je recht op een redelijke huurprijs. Het is echter lastig in te schatten of de huidige huurprijs redelijk is. Neem contact op met onze specialisten over de mogelijk en onmogelijkheden van huurprijsherziening.

Wij kijken voornamelijk naar de bedrijfseconomische omstandigheden van het bedrijf. Een reële omzet en een kostenstructuur die in lijn is met de branche gemiddelden, hebben vanzelfsprekend een positievere invloed op waarde dan een lage(re) omzet en (structureel) hoge kosten.De waarde wordt daarnaast voor een groot deel bepaald door de ligging, gebruiksmogelijkheden, bereikbaarheid, voorzieningen, bouwaard en onderhoudstoestand.

Wij werken nauw samen met First Mate. First Mate heeft specialistische kennis van de horeca, foodservice en leisurebranche en zet deze in voor ondernemers, bedrijven, organisaties en instellingen die hierin actief zijn of aan zijn verbonden. Zij onderzoeken, adviseren, ontwikkelen concepten en begeleiden deze partijen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Hierdoor wordt een idee ook echt werkelijkheid.

Wij werken nauw samen met First Mate. First Mate heeft specialistische kennis van de horeca, foodservice en leisurebranche en zet deze in voor ondernemers, bedrijven, organisaties en instellingen die hierin actief zijn of aan zijn verbonden. Zij onderzoeken, adviseren, ontwikkelen concepten en begeleiden deze partijen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Hierdoor wordt een idee ook echt werkelijkheid.