Omschrijving

Objectbeschrijving

Pension met privéwoonruimte, 10 gastenkamers met een grote parking op minder dan 2 uur rijden vanaf de Nederlands/Duitse grens in het mooie Sauerland.

Uitrusting

Grotendeels gemoderniseerd en gerenoveerd goedlopend pension/gasthaus in Eslohe met privéwoonruimte. Het pension beschikt over 4 x eenpersoons kamers, 5 x tweepersoons kamers en een driepersoons (familie)kamer, totaal 17 bedden. Bedden zijn van topkwaliteit en gekocht in 2015. In de beneden ruimte ligt een gemoderniseerde kegelbaan.
Het Pension is nu gericht op actieve mensen die houden van motorrijden, wandelen of fietsen. Het is gelegen aan de doorgaande weg B-55.

Dit houdt in dat er veel verkeer langs komt. Dit geeft in de zomer tal van mogelijkheden om nog meer klandizie binnen te halen. Tegenover het pension ligt het sportpark van Eslohe. Er is aan de voorzijde een grote eigen (geasfalteerde) parkeerplaats voor ongeveer 16 auto’s. Via een buitentrap komt u op een groot terras van 60m² (deels overdekt) met uitzicht op de bergen van het Sauerland en de tuin waar 2 verharde terrassen zijn aangelegd die goed dienst kunnen doen als biergarten.
Aan de achterzijde van het pension is eveneens nog een grote parkeerplaats van 100 m² met nieuwe bestrating, een grote schuur en een standaard garage. Hier staat ook een groot tuinhuis met koud watervoorziening en electra. Eventueel kan hier in overnacht worden door 2 personen.

Indeling
De hal bereikt men zowel via het terras, als via 2 buitendeuren in een aangebouwde toegang (geheel gerenoveerd met nieuwe deuren in 2018/19). De hal geeft toegang tot de bar alwaar 2 gezellige zithoeken zijn voor ieder 8 personen en een Stammtisch( Stamtafel). De bar heeft een tapinrichting en koelruimten. De ruimte is sfeervol en op een klassieke Duitse wijze ingericht. Vanuit de bar is er een trap naar beneden die leidt naar de toiletgroep voor dames en heren en naar de kegelbaan (gerenoveerd in 2015). Via de bar komt u bij de eetzaal. De eetzaal geeft ruimte voor ongeveer 20 personen. Ontbijt wordt hier geserveerd, de ochtendzon schijnt door de grote ramen naar binnen en u heeft uitzicht op het grote terras.
Op de begane grond is ook de privé eetkamer Annex kantoor. Daarnaast bevindt zich de ruime keuken. De keuken is in 2015 geheel aangepast aan de eisen die er gesteld worden door het gesundheidsamt in Duitsland. Naast de keuken bevinden zich de overige privé vertrekken als woonkamer, slaapkamer en badkamer.
Vanuit de keuken is er toegang naar de eetzaal en de kelder. De kelder heeft  een stahoogte. Hier bevinden zich een koelruimte voor opslag dranken en eten en de aansluiting voor de biertapinstallatie. Verder bevinden zich in de kelder diverse ruimtes voor opslag en de gasgestookte cv installatie.
Via de trap in de hal gaat u naar de bovenetage.

Bovenverdieping
Via een ruime trap bereikt men de bovenetage. Hier is de overloop met de eerste 1 persoonskamer met vaste wastafel. Via de gang komt men bij de overige pensionkamers en de de doucheruimte voor de 1 persoonskamers. Dit is een dubbele moderne douche (gerenoveerd in 2017). De overige 3 eenpersoons kamers zijn eveneens in 2017 volledig gerenoveerd. Alle kamers hebben een eigen wastafel met warm en koud stromend water. De 5 tweepersoonskamers beschikken alle over een eigen douche en WC. Evenals de familiekamer (3-persoons).
Vanuit de gang is er via een vlizotrap naar de zolderruimte.

Bijzonderheden
Het pand is gemoderniseerd en gerenoveerd in 2015 door lokale aannemers. Vanaf 2016 zijn nog tal van verbeterende werkzaamheden uitgevoerd aan het pand en de buitenomgeving. De verdieping en de kamers zijn van hoogwaardig laminaat voorzien. De begane grond heeft een plavuizen vloer.
De inrichting behoort voor 90% bij het pand. Enkele privé zaken worden niet meeverkocht. Vermeld moet worden dat er nog enkele zaken zijn die aandacht vragen van de eigenaar.
Omzet is er vanuit de kamerverhuur, horeca en kegelbaan. Een enthousiaste ondernemer kan er zeker nog aanmerkelijk meer uit halen door bijvoorbeeld het terras meer onder de aandacht te brengen en/of lunchgerechten te verkopen.

Ligging

Het dorp Eslohe heeft alle voorzieningen die je van een dorp mag verwachten. Supermarkten (3), leuke winkels, tandartsen, huisartsen, dierenartsen, onderwijsinstelling (b.o en v.o), restaurants en bankinstellingen. In het dorp worden jaarlijks leuke activiteiten georganiseerd. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor recreatie en ligt ongeveer 45 minuten van Winterberg.

Voor dit object geldt een kopersprovisie te voldoen bij ondertekening koopcontract van 3,5% van de aankoopprijs excl. BTW.
OBJECTNUMMER:HMI-532
CONTACTPERSOON
Emile Faijdherbe
emile@horecamakelaardij.com
+31(0)6 241 740 55

Kenmerken

Koopprijs bedrijfspand € 328,000,=
Aangeboden sinds November 2020
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Casco bestaande bouw
Oppervlakte 1.500 vierkante meter
Aantal bouwlagen 3
Ligging Aan een doorgaande weg

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@horecamakelaardij.com of klik op de witgroene button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen